Resveratrol PLUS (60 kapsula)

3,900 L

Në ditet tona Resveratroli është antioksiduesi më i fuqishëm. 50 herë më i fuqishëm se vitamina C dhe vitamina E të kombinuara.

Category:

Description

Resveratroli është kombinuar me dy antioksidantë të veçantë dhe shumë të njohur me ekstraktin e farës së rrushit që përforcon muskulaturen e enëve të gjakut dhe koenzim Q10, e cila mbron zemrën dhe siguron energji për organizmin.
Resveratrol PLUS rekomandohet për të gjithë individët që duan të jetojnë gjatë dhe kërkojnë një jetë të cilësore.

Në fillim të viteve 1990, u vu re se eksiztonte një lidhje midis sëmundjeve kardiovaskulare dhe nivelit të lartë të lipideve dhe kolesterolit në gjak. Ështe gjetur se ky fenomen ndeshej në të gjithë popujt e vendeve të zhvilluara duke përjashtuar banorët francesë. Pavarësisht faktit që edhe në popullatën e Francës nivelet e yndurnave ishin po aq të larta. Në dietën ushqimore të tyre përmbahet e njëjta sasi të acideve yndyrore të ngopura dhe mënyra e jetesës së tyre është e përafërt me popullsinë përreth, por incidenca e sëmundjeve kardiovaskulare është provuar se ndeshet shumë më e rrallë se në vendet e tjera që morën pjesë në studim. Studiuesit e quajtën këtë fenomen, paradoksi francez.

Në një kohë të shkurtër u vërtetua se fenomeni i predispozicionit gjenetik të francezëve nuk ishte i vërtetë, por kjo shpjegohej me atë që francezët konsumojnë rregullisht verë të kuqe cilësore. Vera e kuqe është e pasur me polyphenole, të cilat kanë një sërë efektesh positive në organizëm. Polyphenolet janë një familje e komponimeve që përfshin flavonoide, ligninet, koumarinen, etj.
Ligninet një klas polimeresh komplekse organike, formojnë materiale të rëndësishme strukturore në indet mbështetëse vaskulare të bimëve dhe disa algave. Ligninat janë veçanërisht të rëndësishme në formimin e mureve të qelizore
Polifenoli i gjetur në verën e kuqe quhet resveratrol.
Resveratroli gjëndet në sasi të konsiderueshme tek rrushi i kuq (sidomos në lëkurën e tyre) dhe në bërsitë e hardhive, por gjendet me shumicë edhe në bimë të tjera të tilla si cuspidatum Polygonum ( bimë japoneze), dhe në sasi më të pakët tek boronicë dhe arra.
Bimët e prodhojnë resveratrolin si një masë mbrojtëse kundër sëmundjeve, dhe sasia e reveratrolit e përmbajtur aty ndryshon në varësi të varieteve të rrushit, klimës ku zhvillohet, dhe metodat e kultivimit të hardhive .
Resveratroli gjendet në natyrë nën katër forma kimike, nga këto, trans-resveratroli është biologjikisht më aktiv.

 

A e dini se 
Për të marrë një sasi të konsiderueshme të resveratrolit, duhet të konsumoni në ditë të paktën 30 litra verë të kuqe? Por rekomandohet gjatë përdorimit të Resveratrol PLUS, nuk duhet të konsumoni alkool.

  • Resveratroli vepron pozitivisht kundër celulitit, por ka edhe shumë efekte të rëndësishme në trup:
  • Resveratroli ka veti të fuqishme antioksiduese dhe veprim kundër mplakjes;
  • Resveratroli rrit energjinë në trup dhe shpejtësinë e metabolizmit;
  • Reservetrol mbështet funksionimin e shëndetshëm të sistemit kardiovaskular dhe forcon muret e enëve, duke parandaluar brishtësinë e tyre;
  • Resveratroli ka efekte citostatike dhe mund të përdoret me sukses në parandalimin e çdo lloj kanceri, veçanërisht tek kanceri i gjirit;
  • Resveratroli përdoret mjaft mirë gjatë periudhave të ripërtëritjes dhe shërimit pas sëmundjeve;
  • Resveratroli jep një vazodilatacion të lehtë duke përmirësuar qarkullimin e gjakut në organizëm;
  • Resveratroli nxit fertilitetin;
  • Resveratroli pengon oksidimin e LDL (kolesterolin e keq);
  • Resveratroli ul nivelin e kolesterolit dhe triglycerideve në qarkullimin e gjakut;
  • Resveratroli mund të frenojë evoluimin ose zhvillimin e melanomës malinje;
  • Resveratroli parandalon dhe lufton osteoporozën;
  • Resveratroli stimulon lipolizën( shkrirjen e lipideve), ose mobilizimin e yndyrave nga depozitat dhe djegien e tyre;
  • Resveratroli pengon lipogjenezën, ose formimin e depozitave yndyrore;
  • Resveratroli shkrin celulitin dhe forcon rrjetin e kolagjenit nën lëkurë, me efekte tonike në lëkurë;
  • Resveratroli përmirëson funksionin cerebral.

Ku gjendet resveratroli në natyrë?
Ky antioksidant i jep ushqimeve ngjyrën vjollcë në të zezë. Resveratroli gjendet në rrushin, sidomos në farat dhe në sasi në verërat natyrore, në frutat e pyjeve, manaferrat, mana e zezë, boronicat, etj.

  • 100 mg Ekstrakt resveratrol (50% Trans-Resveratrol)
  • 50 mg Ekstrakt nga farat e rrushit
  • 20 mg Koenzimë Q 10

1-2 kapsula në ditë.